Els comuns han discrepat del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha urgit l'Estat, segon accionista de Bankia, a sortir del nou banc que resultaria de la seva fusió amb CaixaBank, i han defensat que ha de fer valer la seva posició perquè el nou grup exerceixi funcions de banca pública.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), ha afirmat, en una entrevista a Efe, que si CaixaBank i Bankia acaben fusionant-se "hi hauria d'haver un calendari clar de com l'Estat surt de l'accionariat", que culminés amb una sortida el més ràpida possible, "per evitar qualsevol sospita d'interferències polítiques".

En un missatge a Twitter, en què enllaça la petició que Aragonès ha plantejat en la seva entrevista a Efe, l'eurodiputat dels comuns Ernest Urtasun adverteix que la proposta que ha plantejat el vicepresident de la Generalitat i dirigent d'ERC és "un error".

"L'Estat va injectar 24.000 milions d'euros a Bankia. Ha de fer valer la seva posició de segon accionista perquè el nou grup exerceixi funcions de banca pública", replica Urtasun.

L'eurodiputat dels comuns també defensa que la permanència de l'Estat a l'accionariat del grup que sorgiria de la fusió de CaixaBank i Bankia també hauria de servir per "limitar (i dignificar) els acomiadaments que es produiran fruit de la fusió".