La candidatura de Jordi Sànchez a la investidura seria legítima, però no ajudaria a desbloquejar la situació. Així ho ha sostingut la portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, després de la reunió de la Junta de Portaveus d’aquest dimarts. “És legítim que una persona com ell tingui opció i possibilitat de presentar-se”, ha defensat, i ha parlat de precedents al País Basc. “Però en termes polítics creiem que no ajuda al desbloqueig”, ha afegit.

La portaveu dels comuns ha evitat anar més enllà sobre aquest posicionament, argumentant que ni JxCat ni ERC s’han pronunciat públicament sobre aquest nom. Per altra banda, sobre la proposta de resolució de JxCat per legitimar Puigdemont, ha dit que diversos punts són “clavats” a la seva, però la part referent al president exiliat “no ajuda a sortir endavant”. Ha insistit que una investidura simbòlica acabaria al Tribunal Constitucional.

Després de mantenir contactes amb altres grups parlamentaris, Alamany ha manifestat que existeix una “clara predisposició" perquè la seva proposta de resolució sigui la que “agrupi un consens més gran”. D’aquesta manera, ha anunciat que han sol·licitat que es pugui votar per punts.

Mitjans públics

Per la seva part, la també diputada Jèssica Albiach ha anunciat que es posaran en contacte amb tots els grups per encarar modificacions a les lleis audiovisuals, per “renovar els membres del consell de govern de manera més democràtica”, restant poder als partits. L’objectiu és tornar als “consensos” de la passada legislatura. Entre aquests consensos, que el consell de govern de la CCMA estigui format per entre cinc i set membres, i que aquests siguin proposat almenys per tres grups i aprovats per almenys dos terços de la cambra.   

Al mateix temps, Albiach ha volgut recordar que mentre JxCat i ERC “juguen a repartir-se els mitjans públics com si fossin cromos”, el mandat dels membres del consell de govern caduca el març i “ningú no està pensant com aturar els embats de Montoro, que asfixia els nostres mitjans públics”.