Enuig dels comuns. Al grup liderat per Jéssica Albiach no els ha agradat gens l'acord que han pres els dos socis de Govern per superar la crisi oberta pels vots dels presos de JxCat i de Carles Puigdemont. De fet, han acusat JxCat de fer "saltar pels aires" l'acord del ple de dimarts passat.

Els comuns, que havien votat a favor del dictamen de la comissió de l'Estatut del Diputat que no donava per suspesos els diputats però obria la porta que designessin les seves funcions, s'han mostrat molestos per la fórmula trobada pels dos partits independentistes, ja que consideren que no compleix l'acord.

En una roda de premsa aquest vespre, la presidenta del grup, Jéssica Albiach, ha acusat JxCat de fer "saltar pels aires" l'acord aprovat aquest dimarts pel ple del Parlament. Albiach ha recordat que van donar suport a l'acord per "generositat amb el país" i ha retret que "no ha durat ni 48 hores".

L'actual líder dels comuns també ha aprofitat la compareixença pública per avisar que "el Govern agonitza" i ha demanat als dos socis d'executiu que es posin d'acord: "No pot seguir aquesta crisi. Tenen l’obligació de posar-se d’acord". Tot i això, ha alertat que si no ho fan, caldran "eleccions".

A més, els ha retret que parlin de "diàleg" amb l'Estat quan no són capaços de "posar-se d'acord entre ells".