El govern espanyol i les comunitats han celebrat aquest dimarts un Consell Territorial de Serveis Socials per acordar el repartiment de les 200 places d'acollida per a menors no acompanyats que ja estaven en centres de protecció de Ceuta i així alliberar espai i acollir els que van arribar la setmana passada a la ciutat autònoma.

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha presidit la reunió en la qual els consellers autonòmics del ram han votat la proposta del Ministeri, que planteja que les comunitats acullin entre cinc i vint nens. La mateixa ministra ha anunciat l'acord en un missatge en el seu compte de Twitter:

TUIT Ione Belarra Ceuta menors

"Així facilitem l'atenció dels que acaben d'arribar i dels qui ja porten temps amb nosaltres. Gràcies a totes per la col·laboració. El nostre país torna a demostrar la seva solidaritat", ha celebrat Belarra en acabar la reunió.

Menors identificats

La Ciutat Autònoma de Ceuta ha aconseguit ressenyar ja 833 menors marroquins, els quals han estat identificats per la policia espanyola, i que estan repartits per tres allotjaments diferents.

Segons han informat a Efe fonts del govern ceutí, aquesta xifra es produeix a causa de l'"intens treball" que estan desenvolupant tant els especialistes policials com els treballadors d'Afers Socials per comptar amb les dades d'aquests menors.

El procés s'està duent a terme a les naus del Tarajal amb la intenció de tenir totes les dades d'aquests menors i la seva identificació.

Els Serveis Socials també estan procedint a entrevistar els nens amb la intenció de conèixer si veritablement van entrar a Ceuta per fugir del seu país i buscar-se un futur millor o bé ho van fer enganyats en pensar que arribaven d'excursió o a veure un partit de futbol.

El procés ha permès ja la identificació d'uns 833 de menors i s'espera que en les pròxims hores es pugui accelerar per atendre també les peticions d'auxili dels seus progenitors.

Més de 4.400 trucades ha rebut el número de telèfon habilitat pel govern ceutí per als familiars que pensen que els seus fills són a Ceuta.

L'acte de Vox

Aquest dilluns, el líder del partit ultra Vox, Santiago Abascal, es va rendir finalment i es va desdir del míting que havia anunciat a Ceuta, que havia estat prohibit per la delegació del govern espanyol amb l'argument d'evitar incidents.

El partit ultra mantenia la seva intenció de celebrar-ho fins i tot ben entrada la tarda, però una resolució del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA), que ratificava la decisió de la delegació de govern espanyol, el va fer canviar d'opinió i va optar per acatar.

 

Foto principal: Un policia espanyol parla amb tres de menors a Ceuta / EFE