El líder del partit ultra Vox, Santiago Abascal, s'ha rendit finalment i s'ha desdit del míting que havia anunciat a Ceuta, que havia estat prohibit per la delegació del govern espanyol amb l'argument d'evitar incidents.

El partit ultra mantenia la seva intenció de celebrar-ho fins ben entrada la tarda, però una resolució del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA), que ratificava la decisió de la delegació de govern, l'ha fet canviar d'opinió i ha optat per acatar. Abascal ha canviat el míting per una senzilla roda de premsa.

La decisió final contrasta amb el fet que Vox treia pit fins a mitja tarda, insistint que faria el míting que havia anunciat. La situació s'ha complicat a Ceuta després que 5 persones han increpat Abascal a l'hotel on s'allotja a l'enclau espanyol, i la policia els ha identificat. Aquest ha estat un moment de la protesta, que ha convocat algunes desenes de persones:

"El govern està disposat a coaccionar de qualsevol manera per evitar que els ceutins s'expressin. Intenta prohibir la manifestació d'aquesta tarda alhora que pretén que li proporcionem el llistat d'assistents. No crec que hi hagi cap precedent democràtic d'aquesta aberració", expressava encara a la tarda Abascal en el seu compte de Twitter.

Tot plegat ha transcorregut enmig d'un important desplegament de la policia espanyola, en aquest cas no a la frontera sinó a l'hotel d'Abascal.

Mentrestant, Ceuta recupera a poc a poc la normalitat després de l'entrada de més de 8.000 persones a principis de la setmana passada, mentre intenta solucionar la situació dels 800 menors allotjats en diversos emplaçaments.

La ciutat ha viscut aquest matí una jornada normal amb l'obertura de tots els comerços de centre i la tornada a classe de molts menors que els pares havien decidit no dur-los la setmana passada. Els diferents establiments comercials de centre, així com de les zones de l'extraradi, han obert amb absoluta normalitat després que alguns haguessin estat tancats en passades jornades.

Aquests comerços, sobretot petits, havien optat per no obrir les portes davant el clima d'inseguretat que s'havia generat per l'entrada massiva de persones per la frontera, sobretot perquè no complien amb les normes sanitàries, en particular pel que fa a les mascaretes.