Commoció al món polític pel tret a la cara a Alejo Vidal-Quadras, al carrer Núñez de Balboa de Madrid. Vidal-Quadras fou president del Partit Popular de Catalunya entre el 1991 i el 1996, diputat al Parlament del 1988 al 1999 i eurodiputat entre el 1999 i el 2014, any en què va deslligar-se del PP i va presentar-se amb Vox —sense obtenir representació—. Aquest dijous li han disparat en ple centre de la capital espanyola i ha estat traslladat greu a l'hospital. L'expolític està estable i no es tem per la seva vida.

🔴 Tret a Alejo Vidal-Quadras a Madrid, DIRECTE | Última hora del tiroteig a Núñez de Balboa
 

Qui és Alejo Vidal-Quadras, l'exdiputat del PP ferit greu d'un tret a Madrid?

L'actual líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, ha estat dels primers a reaccionar al tiroteig. "Vull començar condemnant el tret a la cara que acaba de rebre Alejo Vidal-Quadras, l'expresident del Partit Popular de Catalunya", ha dit a l'inici de la declaració que ha fet per l'acord entre el PSOE i Junts per investir Pedro Sánchez. La presidenta del PP madrileny, Isabel Díaz Ayuso, també ha enviat una "abraçada" a l'expolític, la seva família i amics. "Afortunadament, el tret contra Vidal-Quadras no li ha llevat la vida. És al quiròfan en aquests moments", ha escrit a les xarxes socials. El cap del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, s'ha sumat a les mostres de suport en les files populars: "Estimat amic Alejo, estem amb tu!!! Resisteix com has fet sempre!!!".

El líder del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha traslladat la seva "solidaritat" i "desitjos de recuperació" a l'exlíder del PP de Catalunya. "Tot el meu afecte en aquests moments per a ell i per a la seva família. Confiem que la investigació pugui aclarir com més aviat millor els fets i se'n detingui els responsables", ha manifestat a Twitter. En una línia similar s'ha expressat el primer secretari del PSC, Salvador Illa, que espera "que s'esclareixi l'atac que ha patit".

Des de Catalunya (on Vidal-Quadras va exercir de diputat i líder del PP), el president de la Generalitat, Pere Aragonès, tampoc no ha tardat a expressar tota la seva "solidaritat" i "el desig d'una ràpida recuperació". "Seguirem amatents a les notícies sobre el seu estat de salut", ha afegit Aragonès en una piulada.

El president de Vox (partit amb el qual Vidal-Quadras es va presentar a les eleccions europees), Santiago Abascal, ha instrumentalitzat el tiroteig i ha desitjat que "ningú no amnistiï mai" els responsables de l'atac. En una compareixença per l'acord entre el PSOE i Junts, Abascal s'ha mostrat commocionat per l'intent d'assassinat i ha confiat que els autors siguin detinguts al més aviat possible. En una línia similar, el seu homòleg a Catalunya, Ignacio Garriga, s'ha mostrat alleugerit perquè l'expolític hagi "sobreviscut a l'atemptat". "Cuida't i recupera't, que Espanya ara més que mai necessita valents com tu", ha dit a Twitter.

Fora de l'estat espanyol, la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, s'ha mostrat "commocionada per l'horrible notícia del tret a l'exvicepresident de l'Eurocambra Alejo Vidal-Quadras a Madrid". "Li desitjo una ràpida recuperació", ha afegit en una piulada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!