Impactant succés aquest dijous a Madrid. Cap a dos quarts de dues del migdia, un home ha obert foc i ha disparat a la cara al polític català Alejo Vidal-Quadras, de 78 anys, a Madrid, al carrer de Núnez de Balboa, al barri de Salamanca. L’exdiputat del PP al Parlament de Catalunya i al Parlament Europeu, després de rebre el tret a Madrid, ha estat traslladat estable i conscient a l'hospital de La Princesa de la capital espanyola en estat greu, tot i que no es tem per la seva vida. La Policia Nacional ha obert una investigació per aclarir els fets.

🔴 Tret a Alejo Vidal-Quadras a Madrid, DIRECTE | Última hora del tiroteig a Núñez de Balboa

Li han disparat i s'han escapat

Segons les primeres informacions, el polític sortia de missa i anava caminant pel carrer quan un individu, amb un casc per ocultar la seva identitat, s'ha apropat a ell de cara i li ha disparat un tret a la boca. La bala li ha sortit neta per la mandíbula, sense provocar-li lesions al cap, un fet que li pot haver salvat la vida. El pistoler ha pujat en una motocicleta conduïda per una altra persona i ha fugit circulant contra direcció pel carrer d'Hermosilla. A hores d'ara, se l'està buscant.

Un testimoni dels fets ha explicat a ElNacional.cat que ha sentit el tret i pensava que es tractava d'una barra de ferro que havia caigut a terra. Els primers a arribar al lloc han estat agents de la Policia Nacional de la comissaria de Salamanca, que han atès el polític i li han taponat la ferida fins que han arribat els serveis sanitaris. Un cop estabilitzat ha estat traslladat al centre sanitari. El Grup V d'Homicidis de la Policia Nacional s'ha fet càrrec de les investigacions i a hores d'ara no es descarta cap hipòtesi sobre la motivació de l'atac. La Policia Municipal ha acordonat la zona perquè agents de la policia científica poguessin recollir proves de l'escenari.

vidal quadras tiroteig abel dega
La policia ha acordonat la zona on han disparat a Alejo Vidal-Quadras per recollir proves. / Abel Degà
vidal quadras tiroteig
Imatge de l'operatiu del Samur, a Madrid, per atendre l'exdiputat del PP / Emergencias Madrid

Ara per ara la principal línia d'investigació és que l'assalt violent contra el polític Alejo Vidal-Quadras a Madrid sigui un atac “planificat” per un professional, que, sospiten, ha rebut l’encàrrec d’una tercera persona. Poca estona abans dels fets, tot i que ara mateix cap font ho vincula, l'exdiputat del PP, que també va formar part de la fundació de Vox, havia fet una piulada a X, abans Twitter, contra l'acord entre el PSOE i Junts per Catalunya. També estava previst que aquesta tarda participés en un acte contra l'amnistia davant la seu del Parlament Europeu a Madrid.