El comitè local del PDeCat de Terrassa ha decidit plegar en bloc i marxa a JxCat, el partit que ha fundat recentment el president i eurodiputat Carles Puigdemont. No és la primera directiva local que pren aquesta iniciativa, ja que el 10 d'agost també va dimitir en bloc el PDeCat de l'Alt Pirineu, que també es va sumar a les files del partit creat per Puigdemont.

En el cas de Terrassa, avui han anunciat aquesta decisió als militants, als quals els han enviat una carta on expliquen que renuncien a les seves responsabilitats de la formació encapçalada per David Bonvehí. Aquesta decisió s'ha pres després d'un gran debat i s'ha tingut en compte l'actual situació dels presos políticis i dels exiliats, entre els quals es troben els terrassencs Josep Rull Lluís Puig, segons ha explicat Miquel Samper, portaveu de la formació en aquesta localitat.  

Carles Puigdemont 2 ACN

El president, eurodiputat i líder de JxCat, Carles Puigdemont / ACN

Falta de transparència

Els terrassencs critiquen la "falta de transparència" del PDeCat, alhora que lamenten que "no se'ls ha consultat" sobre el futur de la formació. 

En la direcció del PDeCat de Terrassa es troba també la dona de Josep Rull, un dels presos que compleix pena al centre penitenciari de Lledoners. 

La nova formació està liderada per Puigdemont, però també s'hi han unit Jordi Sànchez, que és el seu secretari general, així com Quim FornJordi Turull, Elsa Artadi i Anna Erra, alcaldessa de Vic.