Els afiliats de Junts per Catalunya han escollit amb un 99,3% dels vots que Carles Puigdemont sigui el president de Junts per Catalunya. Jordi Sànchez ha estat escollit amb un 94,23% dels vots com a secretari general del nou partit i Jordi Turull, Elsa Artadi, Josep Rius i Anna Erra seran els vicepresidents de la formació.

En les votacions telemàtiques, hi han participat un total de 2.130 afiliats. David Saldoni serà el Secretari d'Organització i Teresa Pallarès la de Finances. La resta de l'executiva està formada per Josep Andreu Domingo, Albert Batet, Maria Àngels Cabasés, Damià Calvet, Violant Cervera, Francesc Colomé, Jordi Fàbrega, Gemma Geis, Joaquim Jubert Montapera, Aurora Madaula, Marta Madrenas, Toni Morral, Irene Negre, Míriam Nogueras, Marcel Padrós, Mònica Sales i Aleix Sarri.

Membres Junts

El president de la Mesa, l'exconseller a l'exili Lluís Puig, ha celebrat la participació dels associats en aquesta elecció i ha destacat que és un exemple de la  "democràcia interna" i "participació" que regnarà en la nova formació. 

Candidatura única

El termini per presentar les candidatures acabava el passat diumenge i les diferències entre els presos de Lledoners, com va avançar ElNacional.cathavia arribat a provocar la possibilitat que es presentessin en candidatures separades. Un dels punts de discrepància era la voluntat de Sànchez d'optar a la secretaria general, mentre Turull i Rull apostaven per situar una dona al capdavant de la secretaria general.

Finalment, però, després de negociacions intenses dins la nova formació es va arribar a un acord i el partit arribava al període electoral amb una única candidatura.

Qui és qui?

El nou secretari d'Organització, David Saldoni, és l'exalcalde de Sallent i expresident de l'Associació Catalana de Municipis, mentre que la responsable de finances, la diputada de JxCat Teresa Pallarès, prové del PSC i va ser subdelegada del govern espanyol a Tarragona, entre el 2008 i 2011. 

Pel que fa a la resta de l'executiva, hi destaca l'alcalde de Montblanc i exmembre d'ERC Josep Andreu; el president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet; la responsable del grup parlamentari de JxCat al Congrés, Laura Borràs; l'exdiputada d'ERC Maria Àngels Cabasés, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

També hi figuren l'exdiputada del PDeCAT Violant Cervera; l'alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé; l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega; les diputades de JxCat Gemma GeisAurora Madaula i Mònica Sales de la Cruz; l'advocat Joaquim Jubert Montaperto, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el diputat de JxCat Toni Morral; la regidora de l'Aldea Irene Negre; la diputada al Congrés i exvicepresidenta del PDeCAT Míriam Nogueras; l'exvicepresident de l'ANC Marcel Padrós; i el politòleg Aleix Sarri.