Noves i sorprenents revelacions sobre el cas Koldo i detalls sobre els registres policials que la policia ha fet fins ara en el marc de la investigació oberta. Qui va ser assessor de l’exministre del PSOE José Luis Ábalos tenia a casa nou armes de foc, 23 mòbils, 24.000 euros en efectiu i criptoactius per valor de 586 euros, segons informa aquest dijous l’agència Europa Press. L’arsenal de Koldo García constava de tres escopetes, un rifle model Browning, una pistola i uns quants rifles més, de tipus Winchester.

Aquesta relació de troballes consta en la diligència d’entrada i registre de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil. Les armes estaven al domicili que Koldo García i la seva dona, Patrícia Uriz, tenen a Polop de la Marina, al País Valencià.

A banda del gran volum de telèfons mòbils, els agents van requisar dotze discs durs, portàtils, gravadores digitals, un iPad i uns quants USB. També hi havia caixes amb documents i anotacions manuscrites. El registre es va fer el 20 de febrer. Els 24.000 euros que van trobar els van consignar al compte bancari de dipòsits judicials. Així mateix, els agents fan constar en l’acta que els criptoactius localitzats en un compte de Binance van ser transferits a una wallet generada per la mateixa UOC per bloquejar la quantitat.

El germà tenia simbologia franquista a casa

El sumari del cas també recull la diligència d’entrada a casa del germà de Koldo García, Joseba García, també investigat, a Benidorm. A aquest se li van requisar 5.860 euros en efectiu i “una corbata amb el logo antic de la Guàrdia Civil, amb el cap d’una àguila”, reconegut símbol franquista. Els agents expliquen a l’acta que aquest era el símbol del Servei d’Informació de la Guàrdia Civil.

La investigació de l'operació Delorme, també anomenada cas Koldo, se centra en diversos protagonistes. L'exassessor d'Ábalos, Koldo García; el president del Zamora CF, Víctor de Aldama; l'empresari Juan Carlos Cueto; el germà de Koldo García, Joseba García; la dona de Koldo García, Patricia Ruiz; el sotstinent de la Guàrdia Civil, José Luis Rodríguez, i l'empresari basc Iñigo Rotaeche.

La cara més coneguda de la trama, i que ha donat nom al cas, Koldo García, va ser la mà dreta de l'exministre José Luis Ábalos quan ocupava la cartera de Foment i després Transports. García era assessor d'Ábalos i va arribar a nomenar-lo conseller de Renfe i vocal del consell rector de Puertos del Estado entre 2018 i 2021. Abans d'arribar a Madrid, va ser escorta de càrrecs del Partit Socialista de Navarra i d'Unió del Poble Navarrès, cap de servei de l'empresa de seguretat Serramar a El Sadar a principis del 2000 i regidor a Huarte (Navarra). No és el primer problema que té amb la justícia, ja que ja havia estat condemnat per dos casos: un per agredir un menor de 16 anys i un altre per clavar una pallissa a un altre home durant una protesta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!