Un "assumpte intern". Així ha qualificat la Comissió Europea (CE) el veto del govern espanyol al nomenament dels consellers del Govern de Quim Torra. A preguntes d'una corresponsal catalana, el portaveu de la institució, Margaritis Schinas, ha evitat comentar un cop més la situació a Catalunya.

La periodista li havia demanat què li semblava que el govern espanyol rebutgés publicar el nomenament, tot i ser competència de la Generalitat, i si creia que el manteniment del 155 s'està fent "amb respecte a l'estat de dret". Schinas ha dit, però, que no té "gaire més a afegir" i que la posició de la Comissió és "coneguda". "No hi ha competències comunitàries, ja que és una qüestió d'ordre intern constitucional i jurídic espanyol", ha recordat per evitar valorar-ho. 

El govern espanyol ha optat per mantenir l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, en no haver estat publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el decret de nomenament dels consellers designats pel president Quim Torra, pel fet que inclou els noms dels presos polítics Jordi Turull i Josep Rull i dels exiliats Toni Comín i Lluís Puig

De fet, Puig va enviar al vicepresident primer de l'executiu comunitari Frans Timmermans una carta en què li demana empara davant la decisió del govern espanyol. Preguntat Schinas sobre aquest fet, el portaveu ha assegurat que aquesta està "en curs" i ha admès que desconeix, per ara, si la missiva ja ha arribat.