La ministra de Justícia espanyola, Dolores Delgado, va plantar aquest diumenge un homenatge de la Generalitat als deportats republicans durant el nazisme perquè el Govern va recordar els presos polítics. 

El conseller a l'exili Toni Comín, ha condemnat l'actitud de la ministra Delgado i l'ha titllat de "deplorant". Segon Comín, la ministra va protagonitzar "una mostra d'intolerància lamentable com és abandonar un acte públic pel fet que s'hi expressin opinions polítiques que no coincideixen amb les seves". 

De la mateixa manera, Comín ha enviat el seu suport a la directora general de Memòria Democràtica per "tenir la dignitat de citar les paraules del conseller Raül Romeva". 

La ministra Delgado va abandonar l'acte quan la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Gemma Domènech, va citar els presos polítics en recordar que la placa d'homenatge va ser posada fa dos anys per l'aleshores conseller Raül Romeva

El conseller Comín, exiliat a Brussel·les, va participar aquest diumenge en els actes d'homenatge a les víctimes del nazisme a l'antic camp de Mauthausen. En breus declaracions, el conseller va assegurar que era a Mauthausen en "representació de la República catalana", i va exposar que havia estat convidat per l'associació catalana de memòria històrica Triangle Blau.