L'eurodiputat electe de JxCat Toni Comín ha exigit l'accés al Parlament Europeu i ha reclamat "explicacions del que va passar ahir". Comín ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio l'endemà que a ell i al president Puigdemont els impedissin accedir al Parlament europeu per recollir l'acreditació d'eurodiputats.

L'eurodiputat ha confessat a l'emissora que ja s'esperaven un veto a l'hora d'accedir a l'edifici i que per això van anar al Parlament acompanyats d'un advocat: "Hi havia una llista de noms i els nostres estaven marcats amb un altre color", ha explicat.

En la mateixa línia, Comín ha assegurat que tant ell com el president es van queixar a l'acte i van manifestar que se'ls estava discriminant però que, tot i això, no van obtenir cap resposta.

Com a conseqüència d'aquest veto, l'eurodiputat electe ha recordat el que ja va anunciar ahir Puigdemont, que presentaran un requeriment contra el president del Parlament europeu i la secretaria general de la cambra per la seva acció.

Comín, que està exiliat a Bèlgica, ha posat damunt la taula que "el mateix dia que l'ONU pica el crostó a Espanya, l'Eurocambra fa d'escolanet de l'Estat". Es refereix a l'informe del Grup de Treball contra la Detenció Arbitrària, dependent del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides que ahir va emetre una comunicació pel que fa a la presó provisional d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Tot i les complicacions, Toni Comín ha subratllat que farà "tot el que calgui" per ser eurodiputat i que "si venir a Espanya ens impedeix ser-ho doncs no vindrem". El dirigent independentista ho ha justificat recordant que ha assumit "molts riscos" i que ara vol trobar "la via segura per ser eurodiputat durant 5 anys".