El conseller Toni Comín ha demanat als comuns que "si són coherents amb els seus principis" haurien de posar dues abstencions sobre la taula en un debat d'investidura. "No demanem que votin a favor d'un candidat de Junts per Catalunya, només les abstencions que ens fan falta", afegia Comín des de Bèlgica. 

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, el conseller, acompanyat de Meritxell Serret, ha subratllat que ell sempre serà partidari d'una aliança amb la CUP ja que "en la majoria independentista tots els partits som imprescindibles". En la mateixa línia ha indicat que si fa falta deixarà l'acta de diputat però que aquesta és "la última opció". 

Comín, que juntament amb Serret i Lluís Puig va rebre la notícia que el jutge belga l'ha deixat en llibertat i ha decidit no imposar-li cap tipus de fiança mentre es decideix sobre l'euroordre, ha explicat que la declaració va ser molt similar a la que van fer el passat mes de novembre, i que el jutge era el mateix. 

Això sí, ha admès que les mesures cautelars que els han imposat aquesta vegada "són millors si és que es podien millorar", en aquesta ocasió no han de comunicar els seus moviments al jutge com quan la primera euroordre estava en vigència. Per la seva banda, la consellera Serret ha afegit que ara estan pendents de saber quan han de tornar a veure el jutge per començar la defensa de l'ordre d'extradició. 

Tot i la notícia de la seva llibertat, Comín estava convençut que Bèlgica no els extradiria per rebel·lió i ha apuntat que creu que tampoc ho farà per malversació. De fet, el conseller de Salut exposa que la decisió de també posar en llibertat el president Puigdmeont suposa la "homogeneïtat entre més d'una justícia europea".

Segons Toni Comín, ara ha arribat el torn de la "batalla de la pressió màxima al Suprem espanyol que no es pot fer el sord davant la decisió d'Alemanya". Durant l'entrevista, també s'ha parlat d'una possible investidura del número 2 de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, empresonat a Soto del Real.

"La necessitat d'investir Sànchez és per les mesures cautelars de les Nacions Unides, això s'ha d'aprofitar", ha remarcat Comín incidint en el fet que no es pot aturar el procés que s'ha engegat des de les Nacions Unides. De la mateixa manera, el titular de Salut ha recordat que a les Nacions Unides també hi ha un procés semblant sobre el president Puigdemont i que per tant "pot haver-hi novetats".

Finalment, la consellera Serret ha instat a recuperar la Generalitat com abans millor "per agafar forces" i a seguir presionant per "alliberar els companys presos perquè el nostre projecte polítics és legítim".