L'eurodiputat de Junts per Catalunya Toni Comín ha assegurat que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) els hi concedirà la immunitat si es tornen a reactivar les ordres de detenció.

Comín, en declaracions als mitjans des de Perpinyà, ha dit que estan "tranquils i satisfets" després que el TGUE hagi desestimat les cautelars demanades per ell mateix i per Carles Puigdemont i Clara Ponsatí en considerar que no hi ha risc de detenció. També ha explicat que "hi guanyaven" tant si el tribunal els mantenia la immunitat com si no.

 

Llibertat per circular

L'eurodiputat ha recalcat que feia dies que insistien que no hi havia euroordres actives, des que Pablo Llarena va presentar les qüestions prejudicials, però que l'Estat "no ho reconeixia". En les seves al·legacions a les cautelars han admès que no hi ha ordres de detenció per tal que es desestimin les cautelars, com ha estat el cas. Tot i això, Comín ha afirmat que el Tribunal General de la UE ha acompanyat amb la seva decisió de l'avís que si es tornen a activar les euroordres es concedirà de nou les cautelars.

toni comín acto perpiñán europa pressToni Comín. Europa Press

També ha argumentat que ara mateix poden circular amb total llibertat per qualsevol país de la Unió Europea perquè "no hi ha ordres de detenció" i ha instat el Tribunal Suprem a "retirar les ordres de detenció a Espanya". L'eurodiputat ha fet aquestes declaracions des de Perpinyà, on ha celebrat que s'hagi constituït una delegació del Consell per la República a les Illes Balears.

Boye ho explica

Tot plegat porta l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, a assegurar que malgrat que el TGUE hagi aixecat la suspensió cautelar sobre la decisió de retirar la immunitat dels tres eurodiputats, aquests la mantenen intacta, atès que no poden ser detinguts. "Si es modifica la situació, s'avaluarà noves cautelars", rebla.

 

BOYE TUIT

Si tornen les euroordres, hi haurà cautelars

En un sentit similar s'ha expressat a través d'una nota Junts, la formació de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, que sosté que en cas que es reactivin les euroodres contra ells "el Tribunal General de la UE tornarà a donar les cautelars", és a dir, es tornarà a aixecar de manera cautelar la suspensió de la immunitat per evitar el risc de detenció.

A la nota, els eurodiputats asseguren que el TGUE ha retirat les cautelars "perquè els drets polítics del president Puigdemont, el conseller Comín i la consellera Ponsatí no corren perill".

Ciutadans ho celebra

L'eurodiputat Adrián Vázquez Lázara (Ciutadans) ha celebrat la retirada de la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, tot després de la decisió del Tribunal General de la Unió EuropeaUn gest de dubtosa ètica, ja que Vázquez també és el president del Comitè d'Afers Jurídics de l'Eurocambra.

L'eurodiputat s'ha vanat a les xarxes socials de la nova conclusió de la justícia europea, tot quan "fa un mes l'independentisme va celebrar la suspensió cautelar de l'aixecament de la immunitat de Puigdemont". En un acte de certa prepotència, ha volgut recordar les persones afectades que caldrà esperar a la finalització del procés judicial.

Imatge principal: Toni Comín en el Parlament Europeu. - Europa Press