L'editorial Comanegra publicarà el pròxim mes de setembre la segona part del còmic 'On és l'Estel·la?' de Toni Galmés. El primer llibre il·lustrat estava centrat en el procés català i va originar les queixes de quatre sindicats representatius de la Policia Nacional a les Illes Baleares, SUP, CEP, SPP i UFP, que van presentar una denuncia davant la Fiscalia de les Illes Balears per unes imatges explícites de la violència policial de l’1-O.

La denuncia policial buscava que s’estudiés "si hi ha algun indici de delicte en les imatges publicades del còmic i si hi ha finançament públic per l'edició del llibre". En declaracions a l'ACN, el secretari general del SUP Illes Balears, Manuel Pavón, va explicar que les imatges del còmic "no s'ajusten a la realitat del que és la labor policial".

abusos policia con és l'estel·la

Joan Sala, director de Comanegra, va defensar en aquell moment que és un còmic de sàtira per adults i creu que la denúncia se suma als "fets greus que es produeixen últimament d'atacs a drets fonamentals i en aquest cas a la llibertat d'expressió i a la llibertat d'edició de ficció ".

En qualsevol cas, Puig ha assegurat que la publicació d'una segona part del llibre no té res a veure amb aquesta denúncia, sinó que ja fa temps que hi estan treballant.

Festes i tradicions catalanes

En la segona part la protagonista estarà present en diverses festes i tradicions catalanes, com festes gastronòmiques, balls, el carnestoltes i les cercaviles. "Són làmines com el primer llibre amb l'Estel·la amagada per allà el mig de les festes nadalenques o de la castanyada", ha explicat l'editor de Comanegra Jordi Puig en declaracions a l'ACN.

En aquesta segona part, l'Estel·la visitarà una jornada castellera; festes del menjar com les calçotades; el dia de Sant Jordi; els diversos balls com les sardanes o el ball de bastons; el carnestoltes; les processons marineres i havaneres i la Festa dels Súpers entre d'altres.