Els sindicats policials continuen la seva ofensiva per imposar la censura sobre qualsevol crítica al cos, especialment aquella que procedeix des del camp sobiranista. Ara han intentat atacar la publicació lúdica On es l'Estel·la, de Toni Galmés (editorial Comanegra). Es tracta d'un llibre per a adults, a l'estil de l'On és el Wally, que situa la protagonista a les dates clau del procés independentista. Els sindicats policials al·leguen que "entenen i defenen la llibertat d'expressió a Espanya", però afegeixen que "tot té un límit". Segons informa el diari Última Hora de Mallorca, els sindicats policials SUP, CEP, UFP i SPP han interposat una denúncia davant la Fiscalia de les Illes Balears contra el Govern balear per haver concedit una subvenció per a l'edició d'aquest llibre que, segons ells, contindria "insults, mentires, injúries, difamacions i incitacions a l'odi contra les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat". Segons ells la subvenció podria incòrrer en un "il·lícit penal".

on es l'Estel·la còmic sindicats policials Comanegra

Indefensos ciutadans

Com a exemple de dibuixos ofensius, mencionen aquells en què "policies nacionals i guàrdies civils colpegen de forma indiscriminada i sense pietat a pobres i indefensos ciutadans".

abusos policia con és l'estel·la

Instigar els nens contra els agents de l'autoritat

Els sindicats policials afirmen que és intolerable que hi hagi "publicacions infantils" en què "s'instigui als nens contra els agents de l'autoritat". Però l'editorial ha volgut deixar clar que la publicació és per a majors de 18 anys, tal i com consta a la portada del còmic. Afegeixen que no es pot identificar una publicació amb dibuixos amb una publicacio infantil, i que a l'ISBN aquesta obra no està registrada com a llibre per a nens. La denúncia policial es dirigeix al Govern balear perquè aquest ha subvencionat el llibre (amb una subvenció de 1.000 euros). En realitat aquesta subvenció l'atorga l'Institut d'Estudis Baleàrics, a alguns llibres d'autor mallorquí, i les subvencions es basen en criteris tècnics i no pas polítics, segons el seu director, Francesc Rotger.

Comanegra, per la llibertat d'expressió

L'editorial Comanegra, en qualsevol cas, s'empara en el dret a la llibertat d'expressió i recordan que el fiscal que va portar la denuncia contra la revista humorística El Jueves, també per unes vinyetes sobre l'1-O, va afirmar que "la intenció de divertir als lectors" preval "sobre la intenció d'ofendre als agents" i va concloure que "no veia delicte" en la publicació. A més a més, recorda que hi ha molts policies encausat per abusos contra els votants l'1-O. Els sindicats denunciants, en un comunicat, han acusat al "insultant" Govern balear "d'absoluta parcialitat a favor dels pressumptes delinqüents i els seus còmplices" i animen als policies en no participar en cap acte oficial.