El Jutjat de Primera Instància número 15 de Palma de Mallorca ha citat els responsables de l'editorial Comanegra el 25 de setembre perquè declarin en el marc de la denúncia de quatre sindicats policials per la publicació del còmica 'On és l'estel·la?', segons ha anunciat el director de l'editorial, Joan Sala Torrent, al seu compte de Twitter.

Quatre sindicats representatius de la policia espanyola a les Illes Baleares, SUP, CEP, SPP i UFP, presentaven el divendres 14 de juny una denuncia davant la Fiscalia de les Illes Balears contra el còmic de Toni Galmés perquè estudiés si hi havia indicis de delicte en les imatges i si hi havia finançament públic per a l'edició del llibre.

Al seu compte de Twitter Sala Torrent ha escrit: "El dia 25 de setembre haurem d'anar a Palma a defensar-nos. I bé, és clar que hi anirem. Hi anirem a dir que no la retirarem, que la sàtira no és condemnable, que ens acollim al Dret a la Llibertat d'Expessió!".

El còmic 'On és l'Estel·la?' és una obra en la qual la protagonista apareix com un "testimoni privilegiat de les jornades multitudinàries dels últims temps entorn del dret d'autodeterminació" entre les quals, assenyala Comanegra, les "grans manifestacions de la Diada, l'escorcoll d'impremtes, el 20-S, l'1 d'octubre, un dia al Piolín i la manifestació de Brussel·les".

"Les imatges que es veuen en això que algú anomena còmic no s'ajusten en res a la funció de la policia del dia a dia i de la funció que realitzen els companys que es juguen la vida per la ciutadania", explicava a l'ACN el secretari general del SUP Illes Balears, Manuel Pavón.