Dues-centes persones s'han concentrat davant de l'estació de Sants de Barcelona per acomiadar els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament que aquest dijous i divendres han de declarar a Madrid davant del Tribunal Suprem.

La concentració ha estat convocada per l'ANC, però poc després l'ha desconvocat a través de les xarxes socials arran d'una petició dels afectats. Malgrat tot, alguns ciutadans independentistes s'han apropat a l'estació de Sants esperant que arribessin els diputats. Entre els concentrats hi havia l'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa, que ha vingut a títol personal.

Minuts després de les cinc de la tarda han arribat a l'estació Anna Simó i Joan Josep Nuet, que han rebut el clam i l'afecte de totes les persones que s'hi havien concentrat i que els han cridat "No esteu sols". Els diputats han anat directament a les andanes de l'AVE.

Des de l'ANC, el seu vicepresident, Agustí Alcoberro, ha volgut expressar als diputats el suport de l'entitat. "No esteu sols! L'ANC amb el nostre govern legítim i la República Catalana", ha escrit en un missatge a Twitter.

Tensió espanyolista

Al marge d'aquesta concentració de suport, un grup d'espanyolistes —una dotzena— s'ha col·locat a l'entrada de l'accés a l'alta velocitat i ha increpat Simó i Nuet amb l'ànim de boicotejar el comiat. Al crit de "Hay que defenderla, esta es nuestra tierra" o els ja habituals "Viva España. Visca Catalunya!", els ultres han manifestat el suport a l'empresonament dels membres de la Mesa i també dels líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

La presència dels espanyolistes ha generat la repulsa dels concentrats independentistes, alguns dels quals han insultat el grup d'ultres, que han estat separats ràpidament per un cordó dels Mossos d'Esquadra.

Posteriorment, agents de la policia catalana han traslladat els espanyolistes a fora de l'estació, on els concentrats que han acomiadat als membres de la Mesa els han cantat: "Passi-ho bé!".