El comiat de l'ex dirigent d'Izquierda Unida, Julio Anguita, ha tingut lloc aquest diumenge a Córdoba, on va ser el primer alcalde de la ciutat després de la constitució de les corporacions locals en la democràcia (1979-1986) i on residia des de que era jove.

El coronavirus no ha permès grans aglomeracions de gent per donar l'últim adéu al polític comunista. No obstant, més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest matí davant l'Ajuntament de Còrdoba, on des d'ahir es troba la capella ardent de Julio Anguita, tancada al públic degut a la crisi sanitària de la Covid-19.

Tot i això, 25 minuts ha estat l'estona que els ciutadans cordovesos han estat aplaudint per homenatjar el polític, fora de l'ajuntament. 

El consistori de la ciutat ha habilitat un llibre de condolències virtual on aquest migdia ja hi havia prop de 8.500 missatges.

La ciutat de Còrdoba ha decretat tres dies de dol oficial i s'espera que més endavant és pugui fer una cerimònia de comiat massiva. 

Julio Anguita va morir ahir dissabte, als 78 anys, després d'haver estat ingressat una setmana a la UCI per una parada cardíaca.