El jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, que investiga el referèndum de l’1-O, ha començat a embargar aquest dimarts bens als processats per malversació per valor de 2,1 milions d'euros.

Segons avança TV3, les defenses d'aquests alts i exaltcàrrecs del govern mantenen que l'embargament s'ha començat a fer quan la magistrada encara no ha resolt els recursos contra la fiança, atès que dels sis milions que demanava la jutge, els processats ja en van dipositar tres milions set-cents amb l’argument que la resta està consignada al Tribunal Suprem pels mateixos fets.

La jutgessa ha acusat de malversació a 17 dels 30 processats per l'1-O, als quals va fixar 5.803.068 euros la fiança solidària per la responsabilitat civil, que respon a la quantitat suposadament gastada o compromesa amb la celebració del referèndum.

A més, la Fiscalia va demanar incloure un nou delicte a la causa: el de pertànyer a organització criminal que afecta a 28 dels ja processat. Entre els acusats, la directora general de la CCMA, Núria Llorach i els directors de TV3, Vicent Sanchis, i Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.