El fins ara director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, Agustí Colomines, atribueix el seu cessament a l’intent de l’Estat d’“escapçar la Generalitat”. “Som com hostatges. Com no han pogut amb la caça major ens van liquidant un a un”, ha denunciat.

Colominas serà destituït aquest divendres pel consell de ministres en aplicació de l'article 155 i així li ha comunicat la secretària general de la conselleria de Governació, Meritxell Masó, que ha atribuït la decisió del ministeri a "pèrdua de confiança".

També aquesta tarda s'ha sabut que serà cessada demà pel consell de ministres la directora de Relacions Exteriors de la Generalitat, Marina Borrell, després que aquest dimecres el conseller Lluís Puig, exiliat a Brussel·les, va participar en un acte a la delegació del Govern a la UE.

El responsable de l’Escola d’Administració Pública recorda que a començaments de mes va ser la directora de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos, qui va ser cessada per haver transportat urnes de l'1-O en el seu cotxe, per la qual cosa, atribueix aquestes decisions a moviments "selectius", apartant alts càrrecs "una a un per un motiu o altre", amb l'objectiu d'escapçar l'Administració catalana. "Ens tracten com una colònia", retreu.

Colominas, d'estil directe tant en els seus articles -que publica a El Nacional- com en les intervencions a les xarxes, ha protagonitzat diferents polèmiques públiques amb representants de sectors unionistes. La passada setmana el líder el PP, Xavier García Albiol, el va arribar a titllar en una piulada de "paranoic" alhora que recordava la seva condició d'alt càrrec.