En una carta signada per diferents col·lectius independentistes de Mossos d'Esquadra, demanen a l'actual Govern que trenqui amb la taula de diàleg després de la detenció al president Carles Puigdemont el passat cap de setmana a l'Alguer. Així doncs, titllen de "nul·la fiabilitat el govern espanyol" i també la d'altres organismes de l'Estat com el TC pel que consideren que és una "manca de mediació internacional". Per tot plegat, defineixen la taula "com un instrument inútil per a la consecució d'aquells objectius".

Aquesta definició la signen els següents grups: Mossos Guilleries, Guàrdies Urbans per la República, Mossos per Democràcia, Mossos per la República Catalana, Miquelets el Port i també els Agents Rurals per la República, Adic Departament d'Interior i el Bloc Públic Independentista. El comunicat arriba a les portes del quart aniversari de l'1 d'octubre i posen de relleu el paper que el president Carles Puigdemont ha tingut fins el dia d'avui.

Així doncs, repassant la història més recent des de l'any 2017, consideren que els fets "posteriors" al referèndum, "han suposat l'allunyament de l'objectiu final i han traslladat a la comunitat internacional la falsa idea de superació del conflicte". A la contra, defensen que el "darrer ridícul" espanyol a Itàlia són exemples  que "enforteixen" les posicions independentistes.

"La detenció a l'Alguer del president a l'exili per part de la policia italiana ha desfermat un nou brot d'eufòria a les estructures de poder de l'Estat neofranquista espanyol i als mitjans de comunicació al seu servei". Així comença el comunicat conjunt que constata, segons subratllen, "el joc brut d'Espanya que ha pretès enganyar el TJUE i a les autoritats judicials dels estats membre de la Unió Europea". Per tot plegat, recorden que cal l'alliberament i l'amnistia de "les víctimes" de tot aquest procés que "ja superen les 3.000 persones".

Fotografia de portada: imatge de recurs del president Carles Puigdemont a Brussel·les