El col·lectiu de juristes Praga ha rebutjat l'acusació contra els cinc membres de la sindicatura electoral de l'1-O per desobediència i usurpació de funcions. El col·lectiu considera que, després d'un any d'instrucció de la causa, l'acusació no té clar quin tipus de desobediència imputar als acusats. 

Els juristes consideren que a l'acusació li "manca seriositat" i mostra, un cop més, "la utilització política" dels instruments de l'estat de dret per combatre la delinqüència usats per sotmetre "persones decents" i sense relació en causes penals "retorçades".

El Col·lectiu Praga tampoc troba adequada l'acusació per usurpació de funcions, ja que argumenten que si en el seu moment el legislador no va considerar il·legal el referèndum, no és possible imputar aquest delicte perquè participar en el referèndum no és punible.

A més a més, el col·lectiu considera que la causa pretén atemorir els seus receptors i es tracta d'una prova més de la repressió política cap a ciutadans i polítics catalans per la realització del referèndum d'independència.

Per últim, el col·lectiu expressa tota la seva solidaritat i suport amb els membres encausats, dels quals quatre són professors universitaris i dos, Marc Marsal i en Josep Pagès, formen part del mateix grup de juristes.