El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha "perdut la confiança política amb Ada Colau" després d'haver estat socis de govern a l'ajuntament de Barcelona. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el candidat socialista no ha deixat molt clar amb qui pactaria si guanyés les eleccions municipals del proper 26 de maig, ara bé, sí que té clar amb qui no ho farà: amb els independentistes.

"Colau va trencar l'acord d'esquerres de la ciutat", ha indicat Collboni recordant que el novembre de 2017 els regidors de Barcelona en Comú van decidir trencar el pacte amb el PSC que van segellar el maig del 2016. Collboni ha posat de manifest la seva decepció amb el mandat de Colau tot i que ha assegurat que "mentre vam governar junts nosaltres vam fer molt bona feina".

L'habitatge és un dels temes més recurrents d'aquesta campanya electoral i el candidat socialista ha recordat que durant el mandat de l'actual alcaldessa "la creació d'habitatge social ha estat molt baixa: 800 en quatre anys".

Un altre dels temes que més preocupa els barcelonins i barcelonines és la seguretat de la ciutat: "Mai diré que Barcelona és insegura però sí que tenim una crisi de seguretat", ha apuntat Collboni al mateix temps que ha proposat augmentar la plantilla de Guàrdia Urbana. L'alcaldable ha recordat que el número 3 de la seva llista és l'exdirector dels Mossos d'Esquadra Albert Batlle, "un expert en aquesta matèria".

Finalment, sobre el turisme, Collboni ha reivindicat un "turisme de qualitat que s'aconsegueix amb un turista de qualitat". El candidat socialista ha conclòs que Barcelona té el repte de buscar el turista que "més li interessa, aquell que s'interessa per la cultura".