El candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha reafirmat la seva voluntat de formar govern amb els comuns a la ciutat i ha dit que no imagina Ada Colau "anant a la investidura sense un acord". En una entrevista a Els Matins de TV3 en la darrera setmana per acordar govern, el socialista ha explicat que encara no hi ha un pacte entre les dues formacions i que "no han acordat cap trobada amb Ada Colau". Tanmateix, espera que sigui ella qui prengui la iniciativa i "no es llenci a la piscina" aquest dissabte. 

Collboni ha defensat un "govern progressista no subordinat a l'independentisme". Tot i que sense sumar amb ERC no obtindrien majoria i només aconseguirien 18 regidors dels 21 necessaris, el socialista considera que podria confiar en ells en qüestions concretes durant la legislatura. "Un govern a 18 regidors seria el més sòlid dels darrers 12 anys a l'Ajuntament de Barcelona. A més hi ha grans temes de ciutat, com l'habitatge, que necessiten grans consensos", ha dit. 

Un cop més, el líder del PSC a la capital catalana ha rebutjat amb contundència la proposta de Colau d'un tripartit amb Maragall i ho ha titllat d'"impossible".  "Tant ERC com nosaltres hem dit que no és possible un pacte a tres. Té a veure amb la coherència electoral. Nosaltres no vetarem que Colau parli amb ERC, no farem un xantatge polític. Tothom és lliure de decidir quin tipus de pacte vol dur a terme", ha assegurat al respecte.

Collboni ha dit que de moment no hi ha cap acord tancat amb els comuns i que desconeix si Manuel Valls hi donarà suport, tot i haver reconegut que ha mantingut contacte amb ell. Per la seva banda, Colau va afirmar ahir que no se sentiria incòmoda ​si això succeís: "Benvinguts siguin tots els vots que vinguin a la investidura".