L'alcaldessa en funcions de Barcelona, Ada Colau, ha deixat clar que acceptarà ser investida amb els vots de Manuel Valls. En una entrevista a El Objetivo de La Sexta aquest diumenge a la nit, Colau ha reafirmat que la seva voluntat és formar govern de tripartit amb ERC i el PSC, però després dels vets mutus de les formacions considera que la seva responsabilitat és presentar-se a la reelecció. "Benvinguts siguin tots els vots que vinguin a la investidura", ha dit. 

Colau ha assegurat que no se sentirà incòmoda si aconsegueix ser alcaldessa gràcies a Valls perquè diu que no pactarà mai amb ell. "No hem pactat ni hem parlat amb Valls. Tots els acords de ciutat es faran amb partits d'esquerres tan abans com després de les eleccions. Jo he de respondre amb els meus actes", ha justificat.

L'alcaldessa ha explicat que tan sols ha intercanviat un missatge amb Valls en què l'exprimer ministre francès li traslladava el seu vot a favor a la investidura. "Jo li vaig agrair però li vaig dir que només parlaria amb ERC i el PSC". A més, ha afirmat que la decisió de presentar-se a l'alcaldia no ha estat fruit d'aquest anunci públic de Valls, sinó que és la seva "responsabilitat" després del fracàs de la negociació del tripartit.

En aquest sentit, Colau ha criticat les formacions de Collboni i Maragall per vetar-se mútuament i posar-se línies vermelles. "Gent d'ERC i el PSC ens diuen en privat que això no pot seguir així. Però nosaltres no ens hem de resignar i hem de posar la ciutat per endavant. Si ells es veten, nosaltres hem de donar un pas endavant i presentar-nos a la investidura", ha dit.