L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha apuntat després de la suspensió dels presos diputats per part de la Mesa del Congrés que les sentències es poden compartir o no, però que "són les regles del joc de qualsevol democràcia avançada".

"En una democràcia es respecta el que diuen les lleis i la Mesa, independentment de la teva ideologia", ha considerat Collboni, que ha assegurat que, tot i la decisió, "això és absolutament compatible amb defensar el diàleg", com fan els socialistes. "És compatible amb estendre la mà, amb dialogar per sortir del conflicte polític, amb la idea d'Espanya, Catalunya i Europa que tenim els socialistes", ha garantit en l'acte de final de campanya del PSC.

En clau municipal, Collboni ha alertat del risc que dilluns Barcelona es desperti amb un alcalde independentista "que subordinarà la ciutat al procés". "Pot passar, hi ha gent que no es vol creure que això passi", ha dit. Davant aquesta idea, ha assegurat que el PSC "arrasarà" a les eleccions de diumenge.