El col·lectiu Guilleries dels Mossos d'Esquadra ha denunciat una campanya per "desacreditar la creació de l'Àrea de Seguretat Institucional" del Govern. L'agrupació dona total suport a aquest procés i a la necessitat que existeixi "ja que és un servei de protecció a la Presidència propi de països del nostre entorn", han apuntat. 

El col·lectiu Guilleries ha considerat, en un comunicat, que la creació de l'Àrea de Seguretat Institucional és una iniciativa positiva i que "caldria explorar la mateixa fórmula per a altres àmbits". En aquest sentit asseguren no entendre el malestar que això està generant en la cúpula del cos de Mossos d'Esquadra. 

El ressò que ha tingut aquesta iniciativa, exposa Guilleries, persegueix l'objectiu de "d'atacar i perjudicar" el Govern. El col·lectiu està convençut que l'ASI dotarà d'un servei de protecció "altíssima competència" i amb les mateixes dependències que tenen altres àrees equivalents de zones veïnes, "inclòs el regne d'Espanya", apunten. 

Per altra banda, en la carta, el grup recorda als alts comandaments dels Mossos, alguns qualificats de "gurus d'un fals legalisme pro-espanyolista", que segons l'Estatut el comandament del cos "recau a la Generalitat, al president i al conseller d'Interior". 

Els Guilleries tanquen el comunicat donant la benvinguda a l'ASI i insistint a la seva prefectura que assumeixi de bon grat que el comandament suprem del Cos rau en el Govern.