L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha cridat aquest dijous a no votar "corruptes, ni a qui ha dinat o sopat entre corruptes però, tot i així, diu que no sap res". D'aquesta manera, Colau ha posat al mateix sac tant el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la popular Esperanza Aguirre, com a l'expresident de la Generalitat Artur Mas. 

Colau s'ha referit així a la declaració d'Esperanza Aguirre pel cas Gürtel, a la que es produirà per part de Mariano Rajoy i al cas Pretòria. "Artur Mas dirà que no sabia res, que la conversa publicada amb el confès Prenafeta entra dins de la normalitat. Però sentiu-la, perquè no és tan greu el que diuen com el que es dona per entès", ha apuntat l'alcaldessa, que ha afegit encara sobre aquesta conversa telefònica que en els "silencis i els eufemismes" que fan servir Prenafeta i Mas, "un codi normalitzat", ha dit, hi ha "l'essència d'un sistema que es podreix". "I encara estem pagant obres amb les quals van finançar els seus càrrecs i sobresous, els seus portaveus còmplices i les seves campanyes faraòniques", s'ha queixat a través d'un escrit a Facebook.

Segons Colau, hi ha quelcom "molt revelador" en la confessió de Prenafeta pel cas Pretòria, i no és tant el percentatge de comissions que va cobrar, sinó que digui que "era habitual en el mercat". "Aquell mercat que segons Rajoy, Aguirre, Ignacio González y Paco Marhuenda s'autoregula. Aquell mercat al qual han venerat i entregat els nostres serveis públics, trossejats, privatitzats pel benefici dels seus amics", ha afegit.

També ha constatat que Aguirre i Rajoy diran que tampoc sabien res, tot i que el president espanyol va dirigir campanyes per a Aznar i va dinar i sopar amb el seu "amic" Luis Bárcenas

Davant de la "indecència", l'alcaldessa ha apostat per construir "des de baix una democràcia sense silencis, eufemismes ni sobreentesos". "Posem els mecanismes perquè la corrupció no surti impune ni surti a compte", ha reclamat. I entre aquests mecanismes n'ha citat un: "no votar corruptes ni aquells que han dinat i sopat entre corruptes però tot i així diuen que no saben res".