L’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha negat que conegués el suposat cap de la trama, Francisco Correa. “No sabia qui era Francisco Correa i molt menys si tenia empreses. Mai he parlat amb ell ni el coneixia”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha assegurat que no va tenir contacte amb cap de les empreses de la Gürtel ni recorda si li van fer cap mena de regal, tot i que ha afirmat que si rep regals de valor, els torna.

També ha esclarit l’actuació del seu exvicepresident i exconseller d’Esports, Alberto López Viejo, així com els contactes amb el cap de la trama, Francisco Correa, i els 663 contractes fraccionats que la Comunitat de Madrid va concedir a les empreses de la trama per 8,7 milions.

A preguntes de la fiscal, Aguirre ha afirmat que López Viejo “no era una persona de la seva confiança” quan va començar a treballar amb ella el 2003, però sí que era conegut per “com organitzava els actes” al “PP nacional”, perquè tenia “capacitat de gestió” i ha destacat que li va ocultar informació i li va mentir. Davant l'acusació que els actes eren sempre organitzats per les mateixes empreses, segons Aguirre, López Viejo li ho va negar: “Ell em va donar altres noms”.

“Jo no m’encarregava de la logística dels actes i mai vaig saber que les organitzaven les mateixes empreses”, ha dit. També ha negat que el nomenament de López Viejo fos iniciativa seva ni donés instruccions per incrementar el nombre d’actes electorals de la seva formació d'àmbit autonòmic. 

Aguirre també ha afirmat que desconeix el pressupost que la Comunitat de Madrid tenia per a l’organització d’actes institucionals i s’ha negat a comentar les declaracions que López Viejo va fer al mateix tribunal sobre un suposat boom d’actes per nodrir les empreses

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid ha assegurat que mentre ella exercia “no sabia absolutament res” sobre si el seu exconseller tenia empreses al seu nom mentre era responsable del Govern de Madrid.