Els àudios filtrats del diputat d'ERC i exsecretari d'Hisenda Lluís Salvadó, on indicava que se li havia de donar la Conselleria d'Educació a la dona que "tingui les mamelles més grosses", han provocat una gran indignació. Les alcaldesses de Barcelona, Santa Coloma i l'Hospitalet de Llobregat, Ada Colau, Núria Parlon i Núria Marín, han sortit en tromba per condemnar les seves paraules. 

Colau ha reprovat que Salvadó, que actualment ja no està al Govern —ja que va ser destituït pel 155— però que encara és diputat, no "pot ocupar cap càrrec públic", després de les seves paraules. "Encara que sigui una filtració amb intenció política, la conversa és real i repugnant", ha puntualitzat.

"Hem d’erradicar les actituds repugnants i masclistes de les estructures de poder clarament patriarcals", ha defensat la socialista Parlon, que ha afegit que "als partits polítics tenim molta feina". 

"Fàstic i repugnància", afegeix Marín, que defensa que "una persona amb aquestes idees masclistes i xenòfobes tingui responsabilitats de govern és una vergonya".