El Partit Popular de Barcelona ha traslladat al comitè de drets i garanties del partit les declaracions del regidor de Palafolls, Óscar Bermán, en les quals menyspreava l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La decisió de la direcció provincial arriba després que el partit ha demanat a Bermán que rectifiqui, i aquest s'hi hagi negat. "Les declaracions són irrespectuoses, irresponsables i masclistes. Mai podem confondre la crítica política amb l'insult personal", ha afirmat el president del provincial, Alberto Villagrasa. "Al PP hi ha lloc per diferents opinions però mai per l'insult i el menyspreu a cap persona ni representant polític", ha afegit Vilagrasa.  

Bermán, un personatge singular

Per a la majoria de la societat catalana, Bermán era fins ara un personatge totalment desconegut. Tot i així, fins ara escribia les seves opinions sobre l'actualitat política al seu blog personal. A l'última entrada, de l'1 de març del 2016, Bermán hi defensava la portaveu del PP a Calp (Alacant) que, en referència al règim franquista, va publicar la següent frase a facebook: "Ni dictadura, ni llets. Es vivia de meravella". En un article en forma d'entrevista, el regidor lamentava que "condemnar el franquisme, sense matís possible, forma part d'un dels inquebrantables dogmes del nostre temps". 

Més endavant també es refereix a la llei de l'avortament i apunta que, "si avui imperessin les lleis que actualment fomenten l'avortament, un alt percentatge dels actuals dirigents ultraesquerranosos majors de 40 anys literalment no haurien nascut".