L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que la vaga de TMB que ha coincidit aquesta setmana amb el Mobile World Congress "no posa en risc en absolut" la presència de la fira a la ciutat. Colau ha destacat aquest matí a Rac1 que el Mobile està sent un èxit "més que mai" i que, encara que el seu organitzador John Hoffman estigués "nerviós per l'impacte de la vaga", el congrés no marxarà.

L'entitat organitzadora GSMA té amb la ciutat de Barcelona un contracte que garanteix fins el 2023 la celebració de la fira a la capital catalana. Aquest acord es mantindria, excepte en condicions de crisi excepcionals, segons ha explicat Colau. "La relació funciona" ha insistit l'alcaldessa.

Consciència tranquil·la

Colau assegura que té "la consciència tranquil·la" després d'aquesta setmana en què quatre jornades de vaga han afectat la ciutat de dilluns a dijous. Colau ha explicat que han estat en tot moment "fent el màxim possible" per evitar les afectacions d'aquestes aturades.

L'impacte de les vagues ha estat "portable", segons l'alcaldessa, ja que "més enllà dels moments d'hora punta, la ciutat ha funcionat". Tot i això, Colau ha insistit que hi havia arguments suficients sobre la taula per no recórrer a la vaga.

Sense ingenuïtat

"Vaig acceptar el càrrec sense ingenuïtat" ha explicat Colau en ser preguntada com s'ha sentit aquesta setmana de tensió. "Conec molt bé aquesta ciutat i sabia que podia passar una cosa així" ha insistit l'alcaldessa que ha afegit que en cap moment s'ha plantejat plegar perquè és una persona "responsable".

Segons Colau, Barcelona "és una ciutat complexa i té moltes reivindicacions", cosa que fa que hi hagi dies que "no són fàcils", però sempre cal que tothom pensi en "el Bé comú".

La líder de Barcelona En comú ha criticat l'actuació del regidor de la CUP Josep Garganté que va aprofitar per interpel·lar-la durant una roda de premsa des del públic. Garganté "haurà de valorar les seves actuacions" perquè "em sembla fora de lloc" i "em sap greu" aquesta actitud, ha lamentat.