El regidor de la CUP Josep Garganté es va encarar divendres en una roda de premsa amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, pel conflicte laboral de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Com si fos un periodista, el regidor cupaire va preguntar a l'alcaldessa sobre diversos temes de les negociacions amb el comitè d'empresa i va criticar la gestió que n'està fent l'Ajuntament.

Colau, que va contestar les preguntes de Garganté, també va voler recordar-li que com a regidor "té altres espais" per tractar aquesta mena de temes, que no són els espais destinats a la premsa. El regidor va replicar queixant-se que encara no han "pogut parlar" des que han entrat a l'Ajuntament.

Garanté, que a més de regidor de la CUP és conductor d'autobusos de TMB i sindicalista, va decidir prendre partit en l'assumpte, i un cop acabada la roda de premsa de l'alcaldessa, va agafar el micròfon per parlar. Vestit amb l'uniforme dels conductors d'autobús, Garganté va acusar el govern de Barcelona en Comú "d'agenollar-se davant el GSMA", l'empresa organitzadora del Mobile World Congress, i d'intentar que els "treballadors de TMB també s'agenollin".

Demanen la dimissió dels directius de TMB

La CUP no oblida el tema i el portaran al proper ple. En la roda de premsa de valoració de l'actualitat política que ha dut a terme avui la CUP-Capgirem Barcelona, Garganté ha explicat que el seu grup municipal entrarà una pregunta al ple municipal de divendres sobre els "571 membres fora de conveni de TMB", i que segons el regidor són "sous opacs".

A més, han demanat la dimissió del conseller delegat de TMB, Enric Cañas; del director general de TMB, Jaume Tintoré; del director del Metro, Marc Grau, i de la directora d'autobusos, Marta Labata, ja que considera "que han portat el conflicte del transport públic a l'enrocament, sabotejant i menystenint" les negociacions. De moment, però, han rebutjat demanar responsabilitats polítiques.