L'enrenou que la setmana passada va suscitar que l'alcaldessa de Barcelona marxés de la ciutat des del dia de Reis i fins diumenge dia 10 per passar uns dies amb la família en un petit poble de la Garrotxa segueix portant cua. Ada Colau haurà d'afrontar aquest dimecres la reprovació que li presentarà JxCat i que, de moment, només compta amb el suport de Cs. La líder dels comuns s'ha defensat aquest matí en una entrevista a Els Matins de TV3. I s'ha queixat que se la "fiscalitza a uns nivells que no es fiscalitza a altres càrrecs públics". 

L'alcaldessa ha insistit, com ja va explicar ElNacional.cat la setmana passada, que en cap cas va incomplir cap normativa perquè la mobilitat estava permesa per Reis i desplaçar-se per tornar al domicili habitual sempre està autoritzat. Ara bé, la periodista Lidia Heredia li ha recordat que si bé no va saltar-se cap prohibició ni el confinament, si que va fer oïdes sordes a la recomanació del Govern de reduir al màxim la mobilitat. Colau ha replicat: "la meva família té el mateix dret que les altres famílies". Alhora ha deixat clar que va tenir "zero interacció social". 

ERC s'inclina pel 'no' a la reprovació de Colau

Aprofitant l'entrevista, la batllessa de Barcelona ha disparat contra JxCat i Cs per "difondre fake news". "No crec que sigui bo generar soroll i desconfiança en les institucions en un moment que la gent està molt sensible", els ha retret. I ha afegit que li "sembla lleig" que aquestes dues formacions vulguin fer-ne un "ús partidista". De fet, ha explicat que va intentar posar-se amb contacte amb Elsa Artadi per dir-li que no difongués informacions esbiaixades però que la líder de JxCat no li respon els missatges

El partit de Puigdemont portarà aquest dimecres una proposta de reprovació de l'alcaldessa a la comissió de presidència. Per ara, JxCat només ha aconseguit arrossegar el suport dels regidors de Cs i tot apunta que la seva iniciativa no prosperarà. Perquè tirés endavant caldria que ERC hi donés suport i segons apunten fonts del partit a aquest diari, ara mateix s'inclinen pel 'no' perquè "Barcelona té altres prioritats". Ho acabaran de decidir aquest dimarts a la tarda. 

Matisa les paraules d'Iglesias

En relació a un dels titulars del dia d'aquest dilluns, Colau ha volgut matisar les paraules del seu company de files, Pablo Iglesias sobre Puigdemont i l'exili. L'alcaldessa ha afirmat que "no és comparable" la situació dels exiliats republicans amb la de l'expresident i ha advertit que s'ha generat un "equívoc comunicatiu", que va ser el periodista qui va fer la comparació. Per a Colau, es tracta de "dues realitats històriques que no es poden comparar sota cap concepte". És més, s'ha mostrat convençuda que Iglesias pensa el mateix.

No al confinament municipal de Barcelona

Durant l'entrevista, Colau ha demanat al Govern català que si el Procicat que seria "molt millor per evitar aglomeracions" que el confinament de Barcelona fos metropolità i no municipal, ja que ha de tenir en compte que "no pot tractar igual Barcelona que un petit municipi dels Pirineus". 

L'alcaldessa s'ha referit també a altres temes d'actualitat com és l'ajornament de les eleccions. "La picabaralla és lamentable", ha assenyalat.