L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest divendres en una compareixença per videoconferència des de casa seva, on està confinada per haver estat en contacte amb positius de coronavirus, que l'exèrcit tindrà a punt "en els propers dies" el pavelló per atendre sensesostre. Tal com ja va avançar aquest dijous El Nacional, la divisió d'emergències de l'exèrcit UME contruirà un hospital de campanya en un dels pavellons de la Fira de Barcelona per persones sense llar. 

Es tracta d'un espai de fins a 6.000 metres quadrats, equipats amb llit, dutxes i lavabos, i permetrà albergar fins a 1.000 persones. Tot i això, la instal·lació es farà per fases i, en un primer moment, començarà acollint només 150 persones i s'anrià ampliant. L'exercit s'encarregarà de construir l'equipament, però serà la Creu Roja qui ho gestionarà. 

Colau també ha anunciat altres mesures per ajudar aquest col·lectiu vulnerable, entre els quals hi ha l'ampliació d'equipaments municipals per sensesostre, amb l'obertura de tres nous equipaments, i un acord amb 200 pisos turístics per atendre persones vulnerables. En aquests últims, hi acolliran des de persones sensesostre fins a famílies vulnerables o víctimes de violència masclista.