L'exèrcit construirà un hospital de campanya a la Fira de Barcelona. Ho farà a petició de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per atendre a 600 sensesostre durant la pandèmia del coronavirus. Segons ha pogut saber El Nacional, l'exèrcit només s'encarregarà de muntar la infraestructura, que s'ubicarà al pavelló 7 de la Fira, després que aquesta s'oferís com a recinte per atendre afectats per la pandèmia.

La decisió ha causat debat entre els assessors tècnics de l'ajuntament, alguns dels quals han mostrat el seu temor pel fet que hi hagi acumulació de persones amb factors de risc en un espai tancat, malgrat que en altres ciutats ja s'han fet instal·lacions d'aquestes característiques. Fira de Barcelona havia ofert aquest dijous les seves instal·lacions per acollir afectats pel coronavirus. La Fira disposa de dos recintes, un a Montjuïc i l’altre a l'Hospitalet de Llobregat, que sumen més de 400.000 metres quadrats.

Actualment a la capital catalana hi ha 1.000 persones al carrer i 1.100 més que viuen en tres equipaments municipals. El govern de la ciutat ja ha anunciat aquest dijous en roda de premsa que està preparant un nou operatiu pel coronavirus per atendre persones sense llar i està previst que aquest divendres acabi d'explicar-ne tots els detalls, entre els quals hi ha el nou recinte de la Fira, en roda de premsa.

Desplegament de l'exèrcit a Catalunya

Aquest dijous el govern espanyol hagi anunciat el desplegament de la UME de l'exèrcit a Catalunya. Entre les primeres actuacions anunciades hi ha la desinfecció del port i l'aeroport de Barcelona, que ja han començat aquest dijous a la tarda, tot i que ara també s'hi sumarà la construcció d'aquest pavelló per sensesostre.

Després de cinc dies d'estat d'alarma, en aquests moments la presència militar ja s’estén a 59 ciutats de tot l’Estat, amb un contingent de fins a 2.622 efectius

Altres ciutats ja han pres mesures pels sensesostre

En altres ciutats de Catalunya, com Tarragona​ o Badalona, també s'han construït pavellons per atendre persones sense llar i evitar que estiguin al carrer durant el confinament.

Aquest dijous la fundació Arrels, que ajuda a persones sensesostre, ha denunciat que s'estan multant persones que dormen al carrer per no seguir les normes de l'estat d'alarma. Una situació que ha titllat de "surrealista" i ha avisat que aquestes persones "no poden complir les recomanacions o obligacions que tenen la resta de ciutadans", ja que no tenen on confinar-se. També ha apuntat que molts d'ells són dels col·lectius vulnerables perquè tenen malalties cròniques.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món