"Domènech sempre ha estat una persona de consens". Aquestes són les paraules que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dedicat a Xavier Domènech que aquest dimarts va anunciar que abandona l'escó al Parlament i dimiteix com a Coordinador General de Catalunya en Comú i Secretari General de Podem Catalunya. 

La batlle ha explicat, en una entrevista a RAC1, que abans de fer-ho públic el dirigent dels comuns va comunicar la decisió de plegar a Pablo Iglesias i a la mateixa Colau; sembla ser que l'expresident del grup parlamentari CatECP "havia arribat a un punt d'esgotament i havia pactat amb la seva família que marxaria aviat".

Ada Colau ha admès que potser des del partit se li ha "demanat massa" a Domènech, i això que ha assegurat que quan el va proposar per primera vegada "gairebé ningú hi creia, però jo des del primer dia vaig dir que el Xavi era excel·lent".

Tot i que el líder dels comuns s'aparta de la primera línia de la política, l'alcaldessa de Barcelona ha insistit en deixar clar que no es desvincula del partit, i agraeix que ho faci: "Dins els comuns hi ha diversitat d'opinions, però totes les visions sempre estimen i respecten el Xavi", ha afegit Colau.

Encara no se sap qui prendrà el relleu de Domènech, ara bé, si una cosa té clara Colau és que "la persona que assumeixi les funcions de coordinació al partit no ha de ser la mateixa del Parlament”.