Xavier Domènech ha anunciat aquest dimarts que deixa tots els seus càrrecs polítics. El diputat abandona l'escó al Parlament i dimiteix com a Coordinador General de Catalunya en Comú i Secretari General de Podem Catalunya. 

Domènech ho ha anunciat a través d'una publicació al seu compte de Facebook on assegura que ha pres aquesta decisió després d'una "profunda reflexió" i amb l'objectiu de "de donar pas a noves persones amb idees fresques i l'energia necessària per dur a terme els reptes que el país demana els pròxims mesos".

Al seu text de comiat, Domènech accepta que els resultats que el partit va tenir a les últimes eleccions catalanes, quan amb ell com a cap de llista van passar d'11 a 8 diputats, "no va ser el que volíem i esperàvem". En aquest sentit, assegura assumir-ne part de la responsabilitat.

El diputat també apunta a motius personals i familiars que podrien haver tingut influència en la seva renúncia, ja que les responsabilitats polítiques "s'han carregat en excés sobre les esquenes de la família", apunta.

A partir d'ara, Domènech tornarà a la seva feina com a professor d'Història a la UAB amb la intenció de "seguir treballant pel canvi" i "ajudar des de la base". "Vaig tenir molt clar que el meu temps en la política institucional seria limitat", conclou i s'acomiada amb una especial menció per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder de Podemos, Pablo Iglesias.

Futur del grup parlamentari

Domènech deixarà buit el càrrec que ocupava fins ara com a president del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem. Fonts de la formació, asseguren que per ara encara no s'ha abordat la reestructuració del grup, però que es tractarà en els propers dies.

Una de les possibilitats és que Elisenda Alamany, actual portaveu, agafi les regnes del grup per encarar els propers mesos al Parlament, que reprendrà la seva activitat el 2 d'octubre amb tres dies de debat de política general.