L'economista Xavier Sala-i-Martín ha comentat un vídeo que ha circulat avui per les xarxes, abans que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es dediqués a la política institucional. En el vídeo, Colau proposa fer una vaga en el pagament del rebut de l'aigua.

"Bona idea! Quan comencem a fer-ho!?!?!", ha ironitzat avui l'economista, coincidint amb el fort increment del rebut de l'aigua a Barcelona.

Aigües de Barcelona (Agbar) ha negat que hi hagi hagut qualsevol error en la facturació dels mesos del confinament i defensa que l'increment principal als rebuts és conseqüència de la nova taxa de residus de l'Ajuntament de Barcelona. La firma respon així a una roda de premsa que va fer ahir del regidor de Presidència del consistori i Vicepresident de Planificació Estratègica de l’AMB, Jordi Martí, que va atribuïr els augments a una errada de la companyia.

Agbar explica que va informar a l'AMB que caldria fer lectures estimades a causa de la pandèmia i que s'han fet seguint el Reglament de Servei Metropolità del Cicle Integral de l'Aigua. En aquest sentit, recorden que es tracta d'un reglament aprovat per l'AMB, que en l'article 60 estableix el mètode de càlcul dels consums estimats.

La companyia assegura en un comunicat que l'increment principal de la factura és conseqüència de la nova taxa de recollida de residus a domicilis particulars de l’Ajuntament de Barcelona, i han advertit que això "es farà evident en les pròximes factures".

Així, afirmen que si hi ha hagut qualsevol desajustament entre la lectura estimada i la real s'estudiarà cas per cas i es resoldrà en la pròxima factura. Avisen que "qualsevol canvi o nou mètode que es vulgui aplicar de forma generalitzada necessitaria d’una modificació del Reglament" que hauria d'aprovar la mateixa AMB. Finalment, Agbar afirma que s'estan atenent “com sempre s'ha fet” les especificitats individuals dels usuaris que ho demanen.