Ada Colau ha fet crítica interna i ha confessat que "potser" es van "equivocar" quan van demanar a Xavier Domènech "que després de guanyar dues eleccions al Congrés, encapçalés unes eleccions catalanes, assumís la coordinació del nou espai dels comuns i a més fos secretari general de Podem a Catalunya per ajudar la confluència".

L'alcaldessa de Barcelona ha reaccionat així a la dimissió de tots els càrrecs de Domènech, al qual ha agraït "l'enorme esforç" que ha fet mentre els ha ostentat. Colau ha aprofitat per fer també crítica d'una política "que trinxa persones" i ha confessat que ella també s'ha "plantejat deixar-ho en més d'una ocasió el darrer any" que, indica, "ha estat especialment dur".

En un escrit al seu compte de Facebook, ha subratllat que "de moment" continua "per responsabilitat", però ha advertit que "hi hauria d'haver límits o al final només es dedicaran a la política homes rics, sense escrúpols, corruptes i sense responsabilitats familiars".

Colau afirma que el pas de Domènech per la primera línia de la política l'ha fet "amb grans dosis de feina, de compromís, però també de desgast personal i sacrifici familiar". I per això considera que "per honestedat" cal que els comuns es preguntin si "realment calia" que una sola persona "assumís tanta càrrega".

És aleshores quan subratlla que els membres de l'espai dels comuns no són polítics professionals, ni estan "entrenats per a la selva" de "les pressions, les difamacions, les negociacions hipòcrites o el cinisme". I afirma que no els mou l'"ambició de poder", sinó el "compromís amb la gent".