No fa ni 24 hores que Ada Colau compareixia públicament demanant als barcelonins que "abaixin el ritme de la ciutat" per contenir el coronavirus. Des d'avui, l'alcaldessa es troba en aïllament preventiu arran de la confirmació de dos nous positius en Covid-19 a l'Ajuntament de Barcelona. 

 

Per mirar de calmar els ànims, poc després de saber-se la notícia, ella mateixa ha publicat un vídeo a les seves xarxes socials per informar que es troba perfectament bé i deixar clar que el que fa és predicar amb l'exemple de seguir els protocols de les autoritats sanitàries. "Cal protegir les persones més vulnerables", ha assenyalat. Amb tot, ha apuntat que el repte més important és "evitar que el sistema de salut pública col·lapsi", tenint en compte que durant les properes setmanes és quan es preveu el pic màxim de contagi. 

Com ella, hi ha 145 treballadors més del consistori que han hagut de ser confinats per precaució, ja que han estat en contacte amb alguna de les cinc persones de l'Ajuntament infectades al llarg dels últims dies. Si fins ahir n'eren tres, avui s'hi han afegit dos nous contagis. Els tres primers eren d'una escola, i de les àrees d'economia i ecologia. Els dos nous infectats coneguts avui treballen a l'àrea d'ecologia urbana i als serveis jurídics. Així ho ha anunciat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, que ha deixat clar que Colau es troba bé i que segueix fent feina a distància. 

Entre els responsables polítics que es quedaran a casa per prudència hi ha Jaume Collboni, Montse Ballarín, Jordi Martí, Rosa Alarcón i Janet Sanz. Tant l'alcaldessa com la resta de confinats faran teletreball com a mínim durant els propers 14 dies, en aplicació del protocol habitual decretat per aquesta situació. 

En previsió de l'expansió del virus, l'Ajuntament ha acordat noves mesures restrictives que començaran a aplicar-se a partir de dilluns. Bàsicament es tanquen tots els equipaments municipals.