L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considera que l'actuació dels Mossos d'Esquadra contra diversos grups d'antifeixistes va ser "desproporcionada" i ha denunciat que es donessin cops "en zones vitals". 

Colau ha demanat al conseller d'interior, Miquel Buch, que "rectifiqui" i reconegui que hi va haver càrregues: "Buch nega la realitat reiteradament: nega que faltin mossos per lluitar contra el narcotràfic i nega també que hi hagi càrregues policials". Considera que les explicacions "són insatisfactòries" i causen "preocupació". "Que reconegui la realitat", ha reclamat.

L'alcaldessa no ha posat en dubte l'estratègia policial de separar les dues manifestacions, però ha alertat que "alguna cosa del dispositiu d'ahir no va funcionar". De si Buch hauria o no de dimitir, tal com demana la CUP, l'alcaldessa ha dit que "s'ha de ser prudent" i que "primer cal aclarir els fets". 

Colau també s'ha mostrat preocupada per la celebració d'una manifestació, la convocada per l'associació de policies Jusapol, que només buscava la "provocació". Així mateix ha demanat no caure en aquesta mena d'incitacions.