Alcaldessa vs. presidenta, Barcelona vs. Madrid. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat que el seu objectiu és endur-se el Mobile World Congress i ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de "donar un tracte" a l'esdeveniment que afavoreix que pugui marxar de la capital catalana. Colau, centrada aquest matí a explicar els seus plans per combatre l'emergència climàtica, ha canviat de tema per aclarir la polèmica generada: "La senyora Ayuso no entén que el Mobile no s'improvisa, però sobretot el que menys vol són polèmiques entre administracions públiques". Així ho ha declarat a El Món a Rac1, i ha afegit: "Sempre hem col·laborat des de l'ajuntament amb el govern, i fins i tot l'estat espanyol quan ha manat el Partit Popular".

Colau ha definit Ayuso com un "tertulià de bar que demostra un gran desconeixement del Mobile". Uns minuts abans, des del programa Al Rojo Vivo de La Sexta, Colau ha afegit que Ayuso "ve a ficar zitzània al Mobile, i això no agrada a ningú". El congrés del Mobile actualment té contracte amb Barcelona fins l'any 2023 i les intencions del govern dels comuns són poder perllongar aquesta relació, fins i tot "treballar amb la hipòtesi" que s'hi pugui quedar per sempre. A més, des de l'ajuntament de Barcelona es feliciten que les edicions han estat millors any rere any.

L'alcaldessa de Barcelona acaba demanant "diàleg" entre tots i recorda a la presidenta de la Comunitat de Madrid que des de la mateixa Fira de Madrid (IFEMA), no han amagat que no s'imaginen el Mobile fora de Barcelona. Així doncs, sentencia que Ayuso "demostra un gran desconeixement de la seva mateixa comunitat".