La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP) ha anunciat aquest matí la intenció de prendre a Barcelona l’organització del Mobile World Congress (MWC) i fer tot el possible perquè es faci a la capital espanyola.

Així ho ha anunciat aquest matí durant un esmorzar organitzat per Europa Press, on ha assegurat estar disposada a “anar per ell”, tot assenyalant que Madrid està “preparada per acollir el Mobile”.

En concret, ha afirmat que a la comunitat madrilenya estan preparats per organitzar esdeveniments “de la magnitud que sigui i la dificultat que comporti”, per afegir que al seu territori hi ha “tota la llibertat per moure’s, relacionar-se i emprendre”, dins d’una critica a un suposat mal tracte als organitzadors per part dels polítics catalans i barcelonins.

A més, ha assegurat que es tracta d'una qüistió de la qual n'han estat "parlant durant setmanes" i ha assenyalat directament l'Ajuntament de Barcelona i l'alcaldessa, Ada Colau, assegurant que "si donen aquest tracte" a l'organització "sense cap dubte" Madrid intentarà apropiar-se l'esdeveniment.

El Govern madrileny ho suavitza

Poc després d'aquestes declaracions, el govern autonòmic madrileny ha volgut suavitzar el posicionament de la seva presidenta, tot assegurant que no és el seu desig que el Mobile marxi de Barcelona ni d'Espanya, però que si marxés de la capital catalana, aleshores Madrid el demanaria.

Acabat l'esmorzar, la presidenta madrilenya ha insistit via Twitter en les seves intencions, però assenyalant que ho faria només "si Ada Colau ataca al Mobile".

"No pot sortir d'Espanya i a Madrid la tecnologia ens importa molt", ha assenyalat la presidenta madrilenya.