L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que el PSOE "té por de qüestionar la monarquia" encara que veu que la institució no se sosté i ha conclòs que és "qüestió de temps" que acabi caient. En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' amb motiu del 90è aniversari de la Segona República, Colau creu que la institució està "més deslegitimada" que mai i veu la societat espanyola preparada per obrir aquest debat.

"Hi haurà reaccionaris que tenen molt poder i estructures hereves del franquisme que encara tenen molt poder. No serà senzill. No sabem quan ni com podrà succeir però en ple segle XXI és normal que el cap d'estat se'l voti i que no sigui per herència sanguínia", ha afegit.

El govern a Madrid

Preguntada per si és incòmode governar amb el PSOE tenint en compte la posició divergent sobre la monarquia, l'alcaldessa ha respost que en tots els governs de coalició hi ha incomoditats i diferències. Però ha remarcat que seria "molt més incòmode" un govern del PP amb Vox.

Colau creu que la situació està canviant tot i admetre que la monarquia és una institució que no és fràgil ni fàcil de canviar. I ha afegit que és la ciutadania qui decideix quan s'han de parlar les coses.

"De la Segona República en queda molt, tot i que el franquisme va intentar esborrar-ho tot. La monarquia forma part del passat, no del futur", ha assegurat.

El tancament del seu Twitter

D'altra banda, Colau també s'ha pronunciat sobre la decisió de tancar el seu compte de Twitter i ha explicat que n'està molt convençuda: "Podria haver decidit que el perfil el gestionés el meu equip, però crec que a la política li sobra aquesta xarxa"

En aquest sentit, l'alcaldessa nega que marxi de Twitter per tal d'evitar que se la critiqui, li preguntin coses o li portin la contrària cosa que assegura que "no només no em molesta, sinó que accepto i m'agrada". Per contra assegura que ho fa perquè la xarxa ha perdut el seu caràcter, ja que "abans" permetia amb més facilitat "el diàleg i el debat", les bases de la política.