La cineasta Isabel Coixet no anirà a la manifestació espanyolista programada per a aquest diumenge. Així ho ha anunciat a través de la xarxa social Instagram, després que sortís publicat que hi assistiria. Coixet assegura que la notícia és falsa i assegura que no sap "d'on surt aquesta informació". "Estic atònita, dolguda i absolutament desprotegida", afegeix. 

"Sóc al·lèrgica als debats, a les manifestacions i a parlar en públic", assegura la cineasta, que en diverses ocasions s'ha mostrat clarament contrària a la independència de Catalunya. Amb aquest escrit, Coixet assegura que aquest cap de setmana no serà a la manifestació convocada per Societat Civil, a la qual s'han afegit diversos grups ultres, i assegura que diumenge serà a Madrid en un rodatge, segons precisa, programat des de "fa cinc mesos".

Tot i no assistir a la manifestació, Coixet demana que els manifestants portin "les banderes que vulguin, dissabte, diumenge o quan sigui".

El comentari de Coixet va acompanyat d'un vídeo del Museu del Prado de Madrid. La cineasta es fixa especialment en un quadre de Goya, que assegura que li posa la "pell de gallina". El quadre, com recorda, va ser pintat entre 1820 i 1823 i té diversos títols. Coixet en recorda dos en el seu comentari, Duelo a garrotazos i Dos forasteros, i assegura que veure aquest quadre de nit "estremeix" i "en el context històric en el que estem, encara més". 

El comentari de Coixet es produeix una setmana després del referèndum sobre la independència de l'1 d'octubre passat i de la repressió policial espanyola per aturar-lo, que va fer gairebé 900 ferits. 

 La cineasta es troba aquests dies al Prado gravant el  documental Cuai Guo Quiang, el espíritu de la pintura.