La diputada electa de Coalició Canària al Congrés, Cristina Valido, s'ha obert a negociar "un acord puntual" per a la investidura tant del candidat socialista, Pedro Sánchez, com del 'popular', Alberto Núñez Feijóo. Valido ha mostrat predisposició a obrir negociacions "bilaterals" tant amb PSOE com amb PP, però ha rebutjat governs "on estigui l'extrema dreta o esquerra", en referència a Vox i a Sumar, encara que ha dit que entén que "no són el mateix" i veu Vox "molt més lluny" d'ells. Si la diputada canària votés a favor de Sánchez, només caldria que Junts s'abstingués per tirar endavant la investidura del candidat socialista amb majoria simple. 

En una entrevista a la Cadena SER aquest dilluns al matí, Valido ha recordat que Coalició Canària ha donat suport en el passat tant al PP com al PSOE, per la qual cosa no tenen una idea "prefigurada" i estan oberts a parlar amb les dues candidatures. "Estem disposats a parlar, tant d'un costat com de l'altre. No s'ha produït cap conversa que vagi més enllà. Entenc que perquè es produeixi, algun dels dos haurà de sumar prou per poder posar-se a negociar el meu vot", ha afegit.

Sumar no li agrada, però veu Vox "molt més lluny"

En ser preguntada si per a ella Vox i Sumar són el mateix, ja que els equipara com a línies vermelles pel seu suport, Valido ha manifestat que "no és una qüestió personal" i ha recordat que en l'última legislatura Coalició Canària ha donat suport a iniciatives nascudes de la vicepresidenta i líder de Sumar, Yolanda Díaz. Amb "la ultradreta mantenim una distància molt més gran, no hem votat mai res amb Vox", ha matisat, per la qual cosa ha reconegut que estan més allunyats "d'un (Abascal) que de l'altra (Díaz)". Així i tot, la diputada canària ha afirmat que "determinades posicions dels extrems no són bones en cap cas" i ha recalcat que Coalició Canària es mou "en la centralitat i l'equilibri".

Sánchez confia en una majoria parlamentària

Pedro Sánchez manté la confiança en la seva investidura per continuar sent el president del govern espanyol i aquest dilluns ha demanat “traduir la majoria social en majoria parlamentària” al Congrés dels Diputats, i així allargar el seu pas per la Moncloa quatre anys més. En un vídeo publicat al seu compte de Twitter i adreçat als militants del PSOE, el candidat socialista ha assenyalat que treballarà “per una investidura” des del moment que “es constitueixin les Corts” el 17 d’agost per tal de "continuar avançant quatre anys més". “Existeix una àmplia majoria per continuar avançant”, ha assegurat Sánchez en un vídeo en el qual es mostra força optimista amb la seva investidura com a cap de l’executiu espanyol.