El relat del PP gira ara al voltant de “l’estabilitat governamental”. I és això el que aquest dilluns ha dut Cuca Gamarra a polir el discurs del seu partit i, en certa manera, desautoritzar el sotssecretari de Coordinació Autonòmica i Local del PP, Pedro Rollán: “No està sobre la taula” la possibilitat de negociar amb Junts per Catalunya una investidura de Núñez Feijóo. Perquè segons ha argumentat la secretària general dels populars, qualsevol negociació no només ha de tenir en compte que el PP entri a La Moncloa, sinó també que s’hi mantingui.

Aquest dissabte, Rollán no va descartar que el PP parli amb Carles Puigdemont durant les pròximes setmanes, sempre que el diàleg es produís “dins la Constitució”. “El PP està disposat a pactar amb totes les forces polítiques sempre que estiguin dins del marc” de la carta magna espanyola, va assenyalar el popular, que també va insistir a demanar al PSOE la seva abstenció “per responsabilitat” en favor d’una investidura d’Alberto Núñez Feijóo. Ho va dir sobretot argumentant que, després del recompte del vot CERA, ara el bloc de la dreta té 172 escons (PP, Vox, UPN i Coalición Canaria), mentre que PSOE, Sumar, ERC, EH Bildu, PNB i BNG en sumen 171. Això obliga Pedro Sánchez a convèncer Junts per Catalunya a votar a favor de la seva investidura, no només abstenir-s’hi.

Això és també el que ha remarcat aquest dilluns Gamarra. “Els espanyols poden estar tranquils que no som Pedro Sánchez i que, per tant, no negociem amnisties, ni autodeterminació, ni independència”, ha assenyalat quan en roda de premsa a la seu de Génova se li ha preguntat sobre possibles converses entre el seu partit i Junts. “Som un partit seriós i previsible”, ha afegit, per refermar que la “manera d’entendre la política” del PP tanca la porta a un acord amb la formació de Carles Puigdemont.

Per a més inri, Gamarra s’ha queixat que el president del govern espanyol estigui aquests dies de vacances. “S’hauria de posar a treballar per Espanya” ha etzibat, a banda de demanar-li que “assumeixi” que no va guanyar les eleccions generals del 23-J i que això fa que sigui el PP a qui li correspon governar Espanya. De la mateixa manera, ha lamentat la resposta epistolar que li va donar el líder socialista a Alberto Núñez Feijóo.

“Si la carta no l’hagués escrit Feijóo, i l'hagués escrit Arnaldo Otegi o algun dirigent d’Esquerra Republicana, Junts per Catalunya o el PNB, no hauria trigat ni mig minut a posar-s’hi a disposició” per abordar el futur de la governabilitat a Espanya. “Ha d’assumir immediatament, que és el perdedor del 23-J i que no va aconseguir que els espanyols li revalidessin la confiança”, ha sentenciat Cuca Gamarra.